top of page
  • Writer's pictureTimo Oving

Trots op een schitterende tweede plaats in Frankrijk!

Zondag om 16.00 uur mochten we in de grote finale aantreden tegen Ligue 1 club Valenciennes FC. De organisatie had het groots aangepakt, met een officiële opkomst met muziek, het voorstellen van alle spelers aan het publiek en ballenjongens rondom het veld.

Onder grote publieke belangstelling mochten onze jongens dus strijden voor de 1e plek! In de beginfase waren beide teams gewaagd aan elkaar, maar na 10 minuten werd een iets te korte terugspeelbal onderschept en werd de eerste bal op ons doel direct een doelpunt.

Na deze domper hadden we een fase van een paar minuten waarin we niet thuis gaven. Een kopbal uit een corner en een mooi doelpunt zorgde er voor dat we met een 3-0 achterstand de rust in gingen.

Blijkbaar hadden alle indrukken er voor gezorgd dat er toch een beetje spanning in het team was geslopen. Met een paar frisse wissels gingen we de tweede helft in om aan het publiek en onszelf te laten zien dat we veel beter konden voetballen!

De tweede helft was een mooie gelijkopgaande strijd, met twee teams die aan elkaar gewaagd waren! Helaas lukte het ons niet de eretreffer te scoren, wat ons allicht wel gegund was.

Hierdoor wist Valenciennes FC uiteindelijk wel verdiend het toernooi te winnen, want ze waren simpelweg iets te goed voor ons. Zeker geen schande, want in een deelnemersveld met 24 deelnemers wisten we, als enig amateurteam in het toernooi, de finale te bereiken!

Wat hebben we genoten van de strijdlust, het ijzersterke verdedigen en de mooie doelpunten die we hebben gemaakt! Het was een schitterend weekend voor ons in Frankrijk en we zijn trots op wat we hebben bereikt!