top of page
PFA - PSV.JPG

FAQ

We Develop Talent

 • Kan iedereen zich inschrijven bij PFA?
  Spelers van Onder 11 t/m Onder 23 leeftijd kunnen hun interesse bij ons kenbaar maken. Als een speler de selectieprocedure goed doorloopt dan kan hij of zijn instromen in de PFA Academy of PFA Clubmodule.
 • Moet ik altijd 3 keer per week trainen?
  Nee, zeker niet. Er is ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld maar 1 keer per week te trainen. Dit kan als je de Academy module volgt. Kies je voor de Club module dan dien je minimaal 2 tot 3 keer per week te trainen.
 • Wat bedraagt de contributie?
  De contributie voor het seizoen 2022-2023 is € 54,95 (1 x trainen per week) voor PFA Academy spelers. Voor PFA Clubmodule spelers bedraagt de contributie € 71,45 (3 activiteiten per week) of € 111,45 per maand (4 activiteiten per week). Bij de PFA clubmodule contributie zit de afdracht van de contributie richting Achilles Enschede al in! Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor mensen met minder geld om gebruik te maken van Stichting Leergeld of gebruik te maken van ons fonds.
 • Zijn er mogelijkheden om lid te worden als je weinig inkomsten hebt?
  Zeker, via Stichting Leergeld is er de mogelijkheid dat de contributie (voor een gedeelte) betaald wordt door die organisatie. Daarnaast hebben wij een fonds voor minder bedeelden, waardoor we voor iedere speler specifiek kunnen kijken wat er mogelijk is om toch deel te nemen aan de PFA.
 • Kan mijn kind na deelname aan de PFA bij een BVO gaan spelen?
  Ongeveer 15% van de voetballers die bij PFA trainen, stromen daarna door naar een BVO. Dit percentage is een stuk hoger dan bij een reguliere voetbalclub, maar het is natuurlijk nog steeds geen garantie dat uw kind een stap kan maken naar een BVO.
 • Mag mijn kind ook nog bij een andere club trainen?
  Dat kan, als hij of zij lid is van de Academy Module is dit te combineren met trainingen bij een andere voetbal club.
 • Moet ik een contract tekenen als ik bij de PFA Clubmodule wil komen?
  Uiteraard niet! Wij tekenen geen enkel contract met een speler of ouder als je bij de PFA Clubmodule wil aansluiten. Iedereen gaat een lidmaatschap aan voor 1 seizoen en na elk seizoen ben je vrij om te gaan en staan waar je wil!
 • Waarin verschilt PFA van een andere voetbalclubs?
  We richten ons op talentontwikkeling in plaats van talentherkenning. Bij PFA wordt de jeugd optimaal getraind en voorbereid om het beste uit zichzelf te halen. Zo worden er bijvoorbeeld trainers in gezet die ervaring hebben in het betaalde voetbal in plaats van stagaires of net beginnende trainers. Daarnaast wordt er geinvesteerd in goed materiaal en wordt er op elke niveau specifiek getraind.
 • Wat zijn de trainingstijden?
  We trainen op de maandagen, dinsdagen, woensdagen, donderdagen en vrijdagen tussen 16.30 en 20.30 uur. Dit hangt af van de leeftijdsgroep waarin je traint.
 • Hoe ziet de selectie er uit?
  We werken niet met vaste selecties. Spelers delen we in op basis van hun biologische leeftijd en we kijken naar het huidige niveau in de voetbalontwikkeling. In de praktijk kan dit dus betekenen dat een vroegrijpe 12-jarige in dezelfde groep traint als een laatrijpe 14-jarige. Onze ervaring leert dat dit alleen maar bijdraagt aan een betere ontwikkeling en dat dit uiteindelijk niets zegt over wie zich beter ontwikkelt.
bottom of page