top of page
PFA - PSV.JPG

FAQ

We Develop Talent

 • Kan iedereen zich inschrijven bij Achilles/PFA?
  Spelers van Onder 11 t/m Onder 23 leeftijd kunnen hun interesse bij ons kenbaar maken. Als een speler de selectieprocedure goed doorloopt, dan kan hij of zijn instromen in de PFA Clubmodule met ingang van het nieuwe seizoen! We krijgen vaak de vraag of meisjes zich ook aan kunnen melden bij ons. We hebben geen aparte meisjesteams, maar talentvolle speelsters kunnen zeker hun interesse kenbaar maken! In het geval meisjes worden aangenomen, zal dit wel betekenen dat ze in een jongensteam uit zullen gaan komen.
 • Moet ik altijd 3 keer per week trainen?
  Spelers die bij Achilles/PFA deel uit maken van de selectieteams O13 t/m O23 trainen altijd drie keer per week. Spelers die uitkomen in de O11 en O12 trainen twee keer in de week, zodat ze daarnaast ook nog ruimte hebben voor mogelijke BVO-stages of instroomtrajecten.
 • Hoeveel bedraagt de contributie?
  De contributie voor het seizoen 2023-2024 is € 79,95 voor Achilles/PFA Clubmodule spelers, die uitkomen in de O11 en O12. In dit bedrag zitten de kosten voor de afdracht van de contributie aan Achilles Enschede al bij in, dus deze kosten worden door PFA voldaan aan Achilles. Daarbij krijgen alle spelers bij hun komst naar Achilles/PFA een wedstrijd- en trainingskleding set van Nike, t.w.v. bijna € 300. Spelers die in de O13 t/m O23 uitkomen betalen € 89,95 per maand, waarbij ook de contributieafdracht naar Achilles en het kledingpakket in de prijs zitten. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor mensen met minder geld om gebruik te maken van Stichting Leergeld of gebruik te maken van ons fonds.
 • Zijn er mogelijkheden om lid te worden als je weinig inkomsten hebt?
  Zeker, via Stichting Leergeld is er de mogelijkheid dat de contributie (voor een gedeelte) betaald wordt door die organisatie. Daarnaast hebben wij een fonds voor minder bedeelden, waardoor we voor iedere speler specifiek kunnen kijken wat er mogelijk is om toch deel te nemen aan de Achilles/PFA.
 • Kan mijn kind na deelname aan Achilles/PFA bij een BVO gaan spelen?
  Ongeveer 10 to 15% van de voetballers die bij Achilles/PFA trainen, stromen daarna door naar een BVO. Dit percentage is een stuk hoger dan bij een reguliere voetbalclub, maar het is natuurlijk nog steeds geen garantie dat uw kind een stap kan maken naar een BVO.
 • Mag mijn kind ook nog bij een andere club trainen?
  Op het moment dat uw kind de overstap maakt naar de clubmodule van Achilles/PFA, dan is hij/zij volledig lid bij CVV Achilles Enschede. Op het zelfde moment bij een andere vereniging spelen mag dan niet van de KNVB!
 • Moet ik een contract tekenen als ik bij de Achilles/PFA Clubmodule wil komen?
  Uiteraard niet! Wij tekenen geen enkel contract met een speler of ouder als je bij de Achilles/PFA Clubmodule wil aansluiten. Iedereen gaat een lidmaatschap aan voor 1 seizoen en na elk seizoen ben je vrij om te gaan en staan waar je wil!
 • Waarin verschilt Achilles/PFA van een andere voetbalclubs?
  We richten ons op talentontwikkeling in plaats van talentherkenning. Bij Achilles/PFA wordt de jeugd optimaal getraind en voorbereid om het beste uit zichzelf te halen. Zo worden er bijvoorbeeld trainers in gezet die ervaring hebben in het betaalde voetbal. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in goed materiaal, worden bijna alle wedstrijden opgenomen met een VEO camera en wordt er op elke niveau specifiek getraind.
 • Wat zijn de trainingstijden?
  We trainen op de maandagen, woensdagen en donderdagen tussen 17.15 en 20.30 uur. Dit hangt af van de leeftijdsgroep waarin je traint. Zie onder het kopje 'Training / Trainingstijden' op onze website het meest actuele trainingsschema!
 • Hoe ziet de selectie er uit?
  We werken niet met vaste selecties. Spelers delen we in op basis van hun biologische leeftijd en we kijken naar het huidige niveau in de voetbalontwikkeling. In de praktijk kan dit dus betekenen dat een vroegrijpe 12-jarige in dezelfde groep traint als een laatrijpe 14-jarige. Onze ervaring leert dat dit alleen maar bijdraagt aan een betere ontwikkeling en dat dit uiteindelijk niets zegt over wie zich beter ontwikkelt.
bottom of page