top of page
  • Writer's pictureTimo Oving

PFA Aftertalk met Soufyan (Onder 12)
Soufyan Oulad Ben Lahcen is sinds dit seizoen speler van Achilles/PFA JO12. Soufyan kwam afgelopen zomer over van Sparta Enschede. In PFA Aftertalk vertelt hij onder andere iets over zichzelf en ook over het districtskampioenschap van afgelopen weekeinde, waar hij met zijn team eerste werd.

Ha Soufyan, zou je je eerst eens willen voorstellen? "Ik ben Soufyan, ik ben 10 jaar en voetbal bij Achilles JO12-1. Ik voetbal al sinds mij vierde. Eerst nog bij Sparta Enschede, daar begon ik bij de Spartaantjes. Ik heb daar een hele leuke tijd gehad en veel geleerd. Op m’n achtste ben ik ook gaan trainen bij Go Ahead Eagles en heb ik meegedaan aan het Onder 11-traject van de FC Twente / Heracles Academie. De afgelopen jaren trainde ik ook bij Achilles/PFA. Dit jaar heb ik gekozen om bij Achilles ook wedstrijden te spelen. Om zo een betere voetballer te worden en mij nog beter te kunnen ontwikkelen. Ik ben een aanvallende middenvelder, ik speel op '10'. Ik ben een technische speler met een goed schot. Naast voetbal zwem ik graag en kijk ik graag films. Daarnaast ga ik naar school. Ik zit in groep 8 van de Prinseschool." Hoe kijk je terug op je eerste weken in je nieuwe team? "Ik vind het nieuwe team een leuk en goed team. Het zijn allemaal goede voetballers en we kunnen het goed vinden met elkaar. Onze trainer is Nassim Oulad Ben Lahcen. Hij is naast trainer ook mijn grote broer. Nassim is een goede trainer en een fanatieke trainer die ons veel leert. We hebben in de competitie al veel gewonnen en gaan daarom voor het kampioenschap."

Afgelopen weekeinde speelden jullie het districtskampioenschap van het Nederlands Kampioenschap in Holten. Hoe kijk je daar op terug? "Ik vond het een leuk toernooi! We voetbalden goed en zijn eerste geworden. De beker in de lucht houden voelde erg goed. Ik heb nu al zin in de finaleronde in Wageningen! Dan spelen we om het landelijke kampioenschap."

Wat heb je tot nu toe al allemaal geleerd dit seizoen? En welke doelen wil je verder nog bereiken? "We hebben al wedstrijden tegen BVO’s gespeeld en gewonnen, onder andere tegen FC Emmen en SC Heerenveen. Beide wedstrijden waren een leuke ervaring, ik heb er veel van geleerd. Maar ook op de trainingen heb ik al veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe ik het beste kan wegdraaien van mijn tegenstander en hoe ik het overzicht goed kan bewaren. Verder ben ik veel sterker geworden in het veroveren van de bal. Wat ik verder nog wil leren is om het juiste moment te kiezen wanneer ik de bal moet afspelen of zelf moet gaan. Ik wil mij graag ontwikkelen tot een betere speler en natuurlijk wil ik kampioen worden."

actiefoto Jasper Blaauw teamfoto Pascal Korver


265 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page