top of page
  • Writer's pictureTimo Oving

PFA Aftertalk met Nigel (Onder 13)


JO13-voetballer Nigel Schmit draait ook dit seizoen mee in de PFA Clubmodule. Vorig weekeinde won hij met Achilles JO13-1 het Peter Leferink Toernooi, bij zijn oude club HVV Tubantia.

Ha Nigel, zou je je nog eens willen voorstellen? "Ik ben Nigel, ik ben 13 jaar en woon in Hengelo. Ik voetbal al sinds mijn vierde. Voordat ik bij Achilles kwam, voetbalde ik bij HVV Tubantia. Ik ben naar Achilles gegaan, omdat ik dan betere stappen kan maken. Ik speel hier op het middenveld. Mijn leven naast voetbal? Ik zit in mavo/havo 2 en als ik niet aan het voetballen ben dan ben ik bij vrienden."

Dit seizoen zit je in Achilles JO13-1. Hoe bevalt het in je nieuwe team? "Ik vind dat het heel goed gaat met mijn nieuwe team. We hebben een heel mooi team. We gaan ook veel buiten het voetbal met elkaar om. We zijn dus ook vrienden."

Zaterdag wonnen jullie het Peter Leferink Toernooi bij Tubantia en een week eerder wonnen jullie het districtskampioenschap van het Nederlands Kampioenschap in Wageningen. Hoe kijk je daar op terug? "De twee toernooien gingen heel goed. We speelden mooi samen en daarom zijn we eerste geworden. Vooral met de winst in Wageningen waren we superblij, want nu zijn we door naar het volgende NK-toernooi."


Nu weer de focus op de competitie. Wat zijn daarin je doelen? "Het gaat goed in de competitie. We spelen tweede divisie en willen graag promoveren naar de eerste divisie. Dat is ons doel. Persoonlijk wil ik vooral sterker worden. Verdedigen gaat al een stuk beter, vergeleken met vorig seizoen."

actiefoto Jasper Blaauw portretfoto en teamfoto Pascal Korver232 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page