top of page
  • Writer's pictureTimo Oving

PFA in Frankrijk: succesvolle eerste dag!
In alle vroegte (6.30 uur) moesten we zaterdagochtend verzamelen voor vertrek richting Duinkerken in Frankrijk, voor de Yount’che Cup U12. Een interessant toernooi met bvo's uit Frankrijk, België en Engeland. Daarbij is PFA de enige Nederlandse deelnemer aan dit toernooi.


Na een voorspoedige rit kwamen we rond 11.30 uur aan en konden we na de lekkere lunch ons voorbereiden op de 1e poulewedstrijd tegen Cercle Brugge. Door een fraaie treffer van Aram begonnen we met een 1-0 zege aan het toernooi.


In de wedstrijden daarna tegen US Vimy (2-0 winst), Roubaix SC (1-1) en AC Boulogne (1-0 winst) werd er goed gespeeld en wisten we als koploper de laatste poulewedstrijd in te gaan.


Tegen Union Saint Gilloise (1e elftal net de landstitel verspeelt in België dit seizoen) konden we de poulewinst veilig stellen. Helaas kwamen we 0-1 achter, maar pakten we het goed op en wist Jaylinn haar goede spel te bekronen met de 1-1.


Daarna lieten we een paar goede kansen liggen en door een ongelukkig wereld eigen doelpunt kwamen we 1-2 achter. De rug werd gerecht en met een mooie slotaanval wist Simon toch nog de 2-2 te maken!


Hierdoor zijn we door naar de Champions League poule, waarin gestreden zal worden om de beste 8 plekken in een deelnemersveld van 24 clubs. We treden zondag aan tegen Lille OSC, Dyon FCO en Luton Town!


Laten we hopen dat de prestaties zondag net zo goed zijn als zaterdag!


Succes boys!


Foto's Jasper Blaauw

244 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page