top of page
  • Writer's pictureTimo Oving

PFA Aftertalk: 'Spelers hebben veel plezier en ze hebben zich doorontwikkeld'
Voor de laatste keer dit seizoen blikken we terug in de rubriek PFA Aftertalk. Een interview met trainer Kris Kempers.


Ha Kris, de competities zitten erop. Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?

"Voor iedereen was het dit seizoen natuurlijk even wennen aan een nieuwe club, andere medespelers en veelal een andere manier van werken dan bij de oude club. Het ene team was hier wat sneller aan gewend dan het andere team, maar uiteindelijk hebben we bijna alle gestelde doelen behaald!"


Wat ging er dit seizoen in jouw ogen heel goed?

"Ik denk dat alle teams in de meeste wedstrijden dominant hebben gespeeld, zowel in balbezit als bij balbezit van de tegenstander. Onze intensiteit van spelen lag veelal een stuk hoger dan bij de tegenstanders, dus dat was mooi om te zien."


Welke dingen kunnen er nog beter?

"Op organisatorisch vlak zullen we komend seizoen samen met Achilles nog een aantal stappen moeten zetten, om zo nog betere voorwaarden te creëren voor alle spelers om zich sneller en beter te ontwikkelen."


Waar ben je het meest trots op zo aan het eind van het seizoen?

"Dat we er in geslaagd zijn om een volledige en kwalitatief sterke jeugdopleiding vanaf nul op te hebben gebouwd. De teams hebben het heel goed gedaan en de spelers hebben veel plezier en hebben zich mooi doorontwikkeld!"


Alle teams zijn uiteindelijk gepromoveerd naar divisieniveau. Op welk niveau ligt de lat?

"Uiteindelijk hebben we als doel om de beste amateur jeugdopleiding te worden in Noord-Oost Nederland. De eerste stappen dit seizoen zijn gezet en komend seizoen bouwen we verder door."


W]at is er al duidelijk over volgend seizoen bij Achilles/PFA?

"Dat we in het nieuwe seizoen de opleiding verder uitbreiden met een Onder 18-team. Daarnaast zijn bijna alle trainersposities voor het nieuwe seizoen ingevuld, waarbij we volgens mij de beste staf in de regio hebben staan!"

206 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentáře


bottom of page