top of page
  • Writer's pictureTimo Oving

PFA Aftertalk met Finn Bosman



Het voetbalweekeinde zit erop! Tijd om nog één keer terug te blikken in onze rubriek PFA Aftertalk! Deze week aan het woord: Onder 13-speler Finn Bosman.


Ha Finn, zou je je nog even kort willen voorstellen?

"Ik ben Finn, 13 jaar en ik kom uit Hengelo. Ik ben op mijn 4de begonnen met voetballen bij HVV Tubantia en sinds mijn 10e voetbal ik ook bij de PFA. Ik ben naar Achilles / PFA gegaan, omdat het niveau hier hoger ligt. We hebben goede trainingen en trainers en ik zit in een leuk en goed team. In de eerste seizoenshelft hebben we wat pech gehad, maar in de tweede seizoenshelft ging het allemaal een stuk beter en zijn we kampioen geworden."


Ja, gefeliciteerd nog met jullie kampioenschap! Hoe kijk je terug op de beslissende wedstrijd van zaterdag?

"Dankjewel! Het was niet onze beste wedstrijd en we hadden een tegenstander die alleen maar verdedigde en alle ballen wegschoot. Gelukkig maakten we wel een paar goeie goals. En wonnen we uiteindelijk met 6-0. Na de wedstrijd kregen we patat en drinken en kregen we allemaal een persoonlijke kampioensschaal. Super gaaf! We spelen binnenkort nog een promotiewedstrijd tegen de andere hoofdklassekampioen. Ik hoop dat we dan nog een feestje kunnen vieren."



Het seizoen zit er nu bijna op. Hoe kijk je er persoonlijk op terug? Welke stappen heb je gemaakt?

"Ik ben steeds beter geworden in het van achteruit voetballen. Ik kan makkelijk een mannetje uit spelen en ben sterk in het 1 op 1 verdedigen. Het verdedigen van de diepte gaat steeds beter en ik weet goed waar ik moet staan. Samen met Flint, Mathijs, Mads en Reave zijn we heel goed in het verdedigen. Tot nu toe hebben we maar 1 goal tegen gekregen. Wat nog beter kan? Mijn passes kunnen nog strakker en op het juiste been."


Woensdag spelen jullie de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit bij Tubanters. Wat verwacht je van die wedstrijd?

"Woensdag wordt wel een leuke wedstrijd. De Tubanters is wel een goed team maar wij gaan wel winnen denk ik. We geven niets weg en scoren zelf altijd. Ik ben er zelf helaas niet bij want ik ga met mijn ouders en broer naar de Kuip om Feijenoord aan te moedigen."


foto's Jasper Blaauw








253 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page